top

Nationaal Engagement Evenement over de EU bodem missie

17 mei 2023

Financieringsmogelijkheden voor en informatie over het opzetten van een Living Lab.

 

Bijeenkomst georganiseerd door: RVO, Deltares, WUR, Louis Bolk Instituut en Aeres Hogeschool Dronten op verzoek van het Soil Mission project “Nati00ns”.

 

De Europese Commissie lanceerde in 2021 de missie ‘A Soil Deal for Europe’ met als doel 100 Living Labs & Lighthouses door heel Europa op te richten om de transitie naar gezonde bodems in 2030 in te zetten.

 

Het NATI00NS-project, gefinancierd door het Horizon Europe-programma, organiseert ”National Engagement Events” in heel Europa om de bodemmissie te promoten en partijen te stimuleren om Living Labs voor gezonde, vitale bodems op te zetten.

 

Het doel van de bijeenkomst is om alle belanghebbenden betrokken bij bodem- en landbeheer met elkaar in contact te brengen om samen te gaan werken aan gezonde bodems in Living Labs. Het gaat om alle bodems, dus bodemgebruik in de landbouw, in de stad, in de natuur en in industriegebieden. De workshop presenteert de tools en ondersteuning die NATI00NS levert om Living Labs voor bodemgezondheid op te zetten. Denk aan het speciale online matchmaking platform, te gebruiken om in contact te kunnen komen met potentiële partners in andere landen om gezamenlijk een voorstel in te dienen. Tenslotte wordt de EU-call hiervoor verder toegelicht.

 

Datum: 17 mei 2023 (10.00 – 13.00 uur)
Locatie: Aeres Hogeschool Dronten, Wisentweg 12, Dronten

 

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.