top

Roadshow Kenniscentrum Bodemdaling en Funderingen Dordrecht

20 oktober 2022
KBF Roadschow, toolbox bodemdaling , Arti Legi Gouda

Toolbox bodemdaling in Arti Legi, Gouda.

Werk jij aan bodemdaling- en/of funderingsproblemen in bebouwd gebied? Kom dan naar de Roadshow van het Kenniscentrum dit najaar in Almere en Dordrecht. Onze deskundigen delen de kennis uit de Toolbox Bodemdaling in Steden en de projecten van het Nationaal Kennisprogramma Bodemdaling. Ze helpen jou deze kennis toe te passen. Gezamenlijk verkennen we nieuwe wegen naar een goede oplossing. Kies uit één of meer van de volgende onderwerpen:

 

Aanpak & Dialoog

Maak van je procesaanpak en communicatie succesfactoren bij de aanpak van overlast door bodemdaling. We kijken met een frisse blik naar jouw aanpak.

 

Rechten & Plichten

Krijg snel zicht op taken en verantwoordelijkheden en de juridische aspecten van schades en veel voorkomende technische maatregelen. Wat zijn jouw vragen op dit gebied?

 

Kosten & Baten

Aan de hand van de MKBA-systematiek helpen we je om oplossingen en de effecten daarvan goed in beeld te krijgen. Je bent dan klaar voor de volgende stap: een financiële afweging.

 

Bodemdaling & Erfgoed

Hoe ga je om met toenemende hoogteverschillen door bodemdaling in beschermd stadsgezicht? Een speciaal ontwikkelde toolkit maakt de opties helder.

 

Modellering

Modellen zijn een fantastisch middel om oplossingsvarianten aan te scherpen en af te wegen. Als je tenminste zorgt voor een goede voorbereiding. Hoe voorkom je hoge kosten en halve antwoorden?

 

Eigenaar & Riolering

Een structurele aanpak van riolering op privéterreinen in oude binnensteden levert een belangrijk bijdrage aan een goed (afval)watersysteem. Maar hoe vlieg je dat aan? Leer van een proefproject in Gouda.

 

 

Geef je op voor één of meerdere thema’s in de stad van jouw keuze. 

  • Almere: donderdag 6 oktober ’s middags, tijdens het Nationaal Congres Bodemdaling
  • Dordrecht: donderdag 20 oktober ’s middags, over toenemende hoogteverschillen in Dordrecht

Voor meer informatie kunt je ook bellen met Luuk Jacobs op 06 – 422 38 202. 

 

 

 

De Toolbox Bodemdaling in Steden is mogelijk dankzij steun van de gemeente Gouda en het hoogheemraadschap van Rijnland en een bijdrage uit de Regiodeal Bodemdaling Groene Hart.