top

F3O Richtlijn Houten paalfunderingen onder gebouwen

Thema's

Publicatie

9 augustus 2022

Auteurs

Léon Groenemeijer, Kenneth Gopal, Michael Stuart-Fox

In opdracht van

KCAF

Een huis dat scheuren vertoont of (scheef) zakt kan behept zijn met een gebrek in de fundering. Een nachtmerrie voor iedere huiseigenaar. Een funderingsonderzoek kan uitsluitsel geven op de vraag of er sprake is van een gebrek in de fundering. Uit dat onderzoek volgt of, en zo ja binnen welke termijn herstelwerkzaamheden noodzakelijk zijn. Uiteindelijk kan in veel gevallen een funderingsprobleem worden opgelost, maar dat kost vaak veel tijd, moeite en geld.

Zo'n item links

Subtitel

Dus daar kun je van alles mee, zoals linken

Illustraties

Extra duiding

Een huis dat scheuren vertoont of (scheef) zakt kan behept zijn met een gebrek in de fundering. Een nachtmerrie voor iedere huiseigenaar. Een funderingsonderzoek kan uitsluitsel geven op de vraag of er sprake is van een gebrek in de fundering.
Uit dat onderzoek volgt of, en zo ja binnen welke termijn herstelwerkzaamheden noodzakelijk zijn. Uiteindelijk kan in veel gevallen een funderingsprobleem worden opgelost, maar dat kost vaak veel tijd, moeite en geld.

 

Herstel of vervanging van de fundering in een bouwblok is veelal alleen mogelijk wanneer alle eigenaren in dat bouwblok instemmen. In deze handreiking leest u over de problemen die kunnen ontstaan rond funderingsherstel van een woningscheidende muur en welke juridische mogelijkheden er dan zijn. Als u in een twee-onder-een-kap huis of een rijtjeshuis woont heeft u namelijk te maken met een buurman die ook moet instemmen met het funderingsherstel. Voor een appartementseigenaar geldt dat binnen de Vereniging van Eigenaars besluitvorming over funderingsherstel plaatsvindt.

 

Wanneer een of meerdere eigenaren hun toestemming aan funderingsherstel onthouden, terwijl (andere eigenaren wel willen en) herstel noodzakelijk is, zijn er in bepaalde situaties handhavingsmogelijkheden voor de gemeente. Deze bevoegdheden van de gemeente komen tevens aan bod in deze handreiking.

Titel

Tekst!

Ut sagittis fermentum risus, ac gravida quam tincidunt eget. Mauris et purus consectetur, finibus ante eget, feugiat nisi. Etiam finibus massa a diam tempus, sit amet faucibus nisl aliquam. Morbi ut lorem tortor. Nam eget risus felis. Quisque non purus in ante elementum consectetur. Nullam justo lectus, iaculis a sem ut, scelerisque mollis dolor.
Illustraties
Impressies