top

Kom langs en ontdek alles over bodemdaling en funderingsproblematiek

Kenniscentrum bodemdaling en funderingen in Arti Legi Gouda

Arti Legi

Het Kenniscentrum Bodemdaling en Fundering is gevestigd in het karakteristieke gebouw Arti Legi aan de Markt in Gouda. Het gebouw dankt zijn naam aan het feit dat het dienst deed als zowel Stadstekenschool (Arti) als Kantongerecht (Legi). Het werd in 1855 ontworpen door architect Willem van Goor en staat op de plek waar zich in de 15e en 16e eeuw de Latijnse School bevond waar Erasmus ooit studeerde. Arti Legi werd in 2012 geheel gerestaureerd.

Arti Legi functioneert als werkplek, ontmoetingsplaats en vergaderlocatie voor mensen en organisaties die werken aan bodemdaling en funderingsproblemen. In de eerste helft van 2023 wordt in het gebouw een interactieve tentoonstelling over bodemdaling en funderingsproblemen geopend.

 

Het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) is ook gevestigd in Arti Legi. Campus Gouda is met haar onderwijsactiviteiten op het gebied van bodemdaling vaste gebruiker.

 

Je kunt ook persoonlijk terecht in Arti Legi. Hier kun je afspreken met experts, tentoonstellingen en conferenties bezoeken en zelfs vergaderruimtes huren.

Bezoekadres
(Alleen op afspraak)

Arti Legi
Markt 27
2801 JJ Gouda

06 104 347 58
info@kbf.nl

Bezoek de KBF Roadshow op verschillende locaties in het land

Werk jij aan bodemdaling- of funderingsproblemen of ben je daar gewoon in geïnteresseerd? Kom dan naar de KBF Roadshow die op verschillende locaties in het land plaatsvinden. Onze deskundigen delen de kennis uit de Toolbox Bodemdaling in Steden en de projecten van het Nationaal Kennisprogramma Bodemdaling. Ze helpen jou deze kennis toe te passen. Je kunt tijdens je bezoek kiezen uit verschillende onderwerpen. In de agenda vind je plaatsen en data.