top

NKB webinar implementatie KIWA richtlijn en uitvoering waterinfiltratiesystemen 2022

Thema's

Publicatie

18 september 2021

In opdracht van

NKB

In mei 2021 werd de nieuwe KIWA-richtlijn inhoudelijk besproken in het webinar Nieuwe KIWA-richtlijn aanleg van waterinfiltratiesystemen. Hoe gaat het sindsdien met de implementatie van de richtlijn? Waar lopen draineerders, projectleiders, beleidsmakers, agrarische collectieven en overige betrokkenen en belangstellenden tegenaan bij de uitvoering van waterinfiltratiesystemen volgens de richtlijn? Met verschillende betrokkenen werd ingegaan op de factoren die van belang zijn voor het opstellen van een ontwerp drainageplan en voor een correcte aanleg.

Terugblik webinar Implementatie KIWA richtlijn 7-2-2022

Op 7 februari 2022 vond het webinar Implementatie nieuwe KIWA-richtlijn aanleg van waterinfiltratiesystemen plaats dat het Nationaal Kennisprogramma Bodemdaling in samenwerking met de Provincie Utrecht, KIWA en HDSR organiseerde. Hoe gaat het met de implementatie van de richtlijn die in 2021 is verschenen? Waar lopen draineurs, projectleiders, beleidsmakers, agrarische collectieven en overige betrokkenen en belangstellenden tegenaan bij de uitvoering van waterinfiltratiesystemen volgens de richtlijn? Daarover gingen we in gesprek met onder andere Jaap Havinga van KIWA, adviseur Klaas Kooistra en Hans Mankor van de provincie Utrecht.

 

Astrid de Boer van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden (HDSR) en Marc Vissers van SWECO zoomden in op de aanleg van waterinfiltratiesystemen in de Meijepolder. Annette van Schie (HDSR) en Fred van der Meeren (KIWA) gingen in gesprek over de duurzaamheid van omhullingsmateriaal. Ook werden vragen vanuit de praktijk beantwoord en is een aantal concrete vervolgacties benoemd.

Vragen die gesteld zijn tijdens het webinar zijn beantwoord en kunt u hier  teruglezen.

 

Presentaties vanuit het webinar:

Marc Vissers_WIS De Meijepolder Laag_Sweco

Astrid de Boer_Meijepolder laag intro_HDSR

Hans Mankor_BRL inde praktijk_provincie_Utrecht

Jaap Havinga_Waarom een richtlijn-KIWA