top

Stage project ‘Living Lab’ voor het KBF in het Arti Legi Gouda

19 december 2023

Inleiding
In de afgelopen maanden is student Louis Jiménez Esquivel een stage gestart bij het Kenniscentrum Bodemdaling en Funderingen. Louis volgt de opleiding Technicus Engineering niveau 4 op het mboRijnland. De stage duurt van oktober 2023 t/m maart 2024. Louis werkt aan een Living Lab voor het Arti Legi. Deze stageopdracht biedt Louis de mogelijkheid om zijn vaardigheid in de techniek te implementeren in dit kenniscentrum: het ontwikkelen van een living lab bodemdaling in het Arti Legi gebouw (standplaats KBF) in Gouda.

 

Living Lab

Deze stageopdracht biedt Louis de mogelijkheid om zijn vaardigheid in de techniek te implementeren in dit kenniscentrum: het ontwikkelen van een living lab bodemdaling in het Arti Legi gebouw (standplaats KBF) in Gouda.  Dat is een technische opstelling met meetinstrumenten /sensoren waarmee we meten wat bodemdaling met het gebouw doet. Deze gegevens komen op een scherm te staan met live gegevens van de meetinstrumenten / sensoren.

 

Het living lab zal ook dienen als een educatief en informatief platform dat bezoekers visueel en/of fysiek inzicht biedt in bodemdaling in het pand. Dit gaat hen aanmoedigen om betrokken te raken bij mogelijke oplossingen en maatregelen op het gebied van bodemdaling en funderingen.

 

Stel een vraag

Meer weten of heeft u ideeën? Neem contact met louisjimenezesquivel@kbf.nl